Reabilitare după infarct miocardic

La fiecare jumătate de oră, la un locuitor al Moldovei se produce infarct miocardic.

10% cazuri se soldează cu deces în primul an după un infarct miocardic, 50% cazuri în următorii 5-10 ani. Cu toate acestea, experții susțin că după un atac de cord suferit o viață lungă și fericită este totuși posibilă. Dar acest lucru impune stabilirea și respectarea unor recomandări stricte.

Este esențial să cunoașteți că stilul de viață trebuie să se schimbe radical, este necesar de efectuat toate măsurile preventive și pur și simplu de avut grijă de propria persoană. Pensiunea rezidențială pentru seniori „Toamna Aurie” dispune de toate condițiile necesare pentru șederea permanentă a persoanelor în urma unui infarct de miocard suferit.

Personalul сăminului rezidențial pentru seniori „Toamna Aurie” din Chișinău este bucuros să-și împărtășească experiența cu dvs.

Principalele reguli de viață după un infarct miocardic

Măsurile profilactice necesare după ameliorarea simptomelor unui infarct miocardic includ acțiuni pe care pacientul trebuie să le întreprindă împreună cu recomandările medicale:

– renunțarea la alcool și fumat; 

– scăderea concentrației de colesterol LDL din sânge;

– menținerea valorilor tensiunii arteriale normale;

– normalizarea greutății corporale;

– este necesar de acordat preferință alimentelor cu conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol, cantități suficiente de legume, fructe și produse din cereale.

În plus, trebuie acordată o atenție deosebită tratamentului comorbidităților care sunt tipice pentru această grupă de vârstă, inclusiv diabetul zaharat. Se recomandă monitorizarea continuă a glicemiei. În mod ideal, după luarea mesei, nivelul zahărului să nu depășească valoarea de 140 mg/dL.

Pierderea în greutate este, de asemenea, importantă. Excesul de greutate și obezitatea cresc riscul de a dezvolta infarct miocardic. Prin urmare, indicele de masă corporală ar trebui să fie între 18,5 și 25. Pentru a pierde în greutate, trebuie respectată o dietă specializată și o activitate fizică relevantă.

Regimul alimentar special trebuie elaborat ținând-se cont de necesitățile persoanelor în vârstă și să includă, de asemenea, produse bogate în vitamine și minerale, și acizi grași Omega. În ceea ce privește activitatea fizică, aceasta trebuie să fie și în concordanță cu capacitățile fizice ale persoanei în vârstă. Cu certitudine, mersul pe jos în fiecare zi este recomandat tuturor persoanelor care au suferit de atac de cord. În cadrul pensiunii rezidențiale pentru seniori „Toamna Aurie” noi de asemenea le recomandăm paciențior noștri să fie respectate aceste măsuri.

În plus, nu trebuie trecute cu vederea nici prescripțiile medicale: timpul pentru administrarea medicamentelor, examene medicate profilactice, care includ toate măsurile necesare de profilaxie. Aplicând toate recomandările descrise mai sus, persoanele care au suferit un infarct miocardic își pot prelungi viața pentru mai mulți ani.

Accessibility Toolbar